Förstanamnet på Vänsterpartiets lista besvarar våra landstingsfrågor

Vänsterpartisten Solbritt Andersson är från Hedemora och är förstanamnet på landstingslistan. Hon är nu den andra vänsterpartisten som besvarar våra frågor, vilket vi är mycket tacksamma för.

---

Vad är din viktigaste politiska fråga?

Min viktigaste politiska fråga är rättvisefrågorna. Alla som behöver vård, omsorg eller stöd på annat vis ska få det efter behov inte efter plånbokens innehåll.

Hur ser du på privatiseringar och offentliga upphandlingar av vårdverksamheter?

Vårdverksamheter ska inte privatiseras. Jag anser inte att våra skattepengar skall användas till vinster i vårdbolag utan användas till offentlig verksamhet.

Bör landstingsskatten sänkas, höjas eller vara oförändrad? Varför?

Landstingsskatten skulle behöva höjas för att få loss tillräckliga resurser men som läget är nu kan man inte göra det eftersom svaga grupper skulle drabbas.

Kan landstinget Dalarna effektivisera sina verksamheter? Hur?

Landstinget Dalarna kan säkert effektivisera sin verksamhet. Man kan alltid se över verksamheten och göra den bättre.

Vad har du för visioner och förbättringsförslag för vården?

Mina visioner är att alla som behöver sjukvård skall få det, en vård av hög kvalitet och god omvårdnad för alla patienter, både nära och regionalt, minskade köer till operation, lika för alla.

Vad har du för inställning till att landstinget finansierar kultur och folkhögskolor?

Kultur är en viktig del av människans liv och betyder mycket för hur man mår. Därför är det riktigt att landstinget stöder kulturen. Utbildning för alla på lika villkor borde vara en självklarhet, men är det inte inom all utbildningsväsen, men inom folkhögskoleverksamheten ges möjlighet till studier även utan ”toppbetyg”. För mig är det självklart att landstinget skall finansiera den verksamheten.

Hälsningar
Solbritt Andersson
landstingskandidat
för Vänsterpartiet

---

Tack!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0