Ulf Berg betonar jobb, god ekonomi och eget ansvar

Ulf Berg är förstanamnet på Moderaternas partilista till riksdagen:

---

1.      Vad är den viktigaste frågan för dig och ditt parti?  

Jobben och en god statlig ekonomi.

2.      Hur ska företagsklimatet bli bättre?

Främst är en fungerande marknad där jobbskatteavdraget har gjort dalfolket 2,4 miljarder rikare vilket leder till ökad efterfrågan av företagens tjänster och produkter. Sedan bör vi gå vidare med sänkta arbetsgivaravgifter och minskad byråkrati.

3.      Är Lissabonnfördraget bra eller dåligt? Varför?

Jag tycker det är bra och det är viktigt att samarbetet inom Eu kan utvecklas. Vårt län är ett av de mest exportberoende i Sverige därfär är det viktigt med frihandel och givetvis även utanför EU. Bra med frihet och rörlighet över gränserna, exempelvis bra att svenskar kan studera i London eller arbeta i Irland utan onödiga problem.

4.      Är det svenska skattetrycket för högt eller är skattetrycket bra som det är? Varför?

Skattetrycket bör sänkas för att vi på sikt skall klara konkurrensen med andra länder. Men en bilarbetare i Sverige är cirka 35 procent billigare än i Tyskland. Så mot vissa länder klarar vi oss väl. Vi höjer skatter på sprit och tobak för att folk skall köpa mindre, höga skatter på arbete får samma effekt och det är bara arbete som kan ge ett gott välstånd.

5.      Bör svensk arbetsrätt reformeras? Varför?

Bör i första hand ske mellan arbetsmarknadens parter, det kan dock finnas vissa justeringar som måste göras. Skall förändringar göras skall ledstjärnan vara att det går lättare att få människor i arbete, inte att arbetsgivare godtyckligt kan sparka folk.

6.      Vad är er inställning till arbetskraftsinvandring respektive flyktingmottagning?

Bra och nödvändigt i båda fallen.

7.      Finns det behov att förändra sjukförsäkring och a-kassa?

När det gäller sjukförsäkringen har vi gjort tuffa men nödvändiga förändringar, kan finnas vissa justeringar att göra men det är mer av typen finputsning av reglerna. A-kassan bör ses över och speciellt om man både har arbete och F-skatt borde man inte tvingas till att avregistrera sig för att få vara med a-kassan.

8.      Vad är den effektivaste metoden för att minska miljöhoten?

Skatten är användbar vilket Sverige har bevisat. Det skall kosta stt skita ned. Men det är också viktigt med teknikutveckling så vi får processer och motorer som inte är lika skadliga. Skatterna får dock inte driva företag ur Sverige för att starta verksamheter i andra länder och spy ut gifter, det vinner inget på.

9.      Vad är din inställning till vår nuvarande försvarspolitik?

Bra, det vore en katastrof med vänsterkartellens förslag som innebär besparingar med cirka 6 miljarder kronor.

10.  Ser du några integritetsproblem med FRA-lagen, datalagringsdirektivet och IPRED? Var drar du gränsen för individens integritetsskydd?

Ser inga problem med FRA, men IPRED är det svårt eftersom det på ett annat sätt inskränker människors frihet på nätet. Men i andra vågskålen finns upphovsrätten. Så balansgången är svår.

11.  Vad anser du behöver göras för att minska brottsligheten och snabba på behandlingen av exempelvis ungdomsbrottslingar?

Tidiga insatser och bättre skolgång som ser möjligheter inte hinder med bråkige Kalle,

12.  Många ungdomar hamnar hos kronofogden, vad anser du att man bör göra åt saken?

Tyvärr finns det alltför många som drar på sig kostnader som man inte har råd med. En ökad ekonomiskt insikt är bra, men också att SMS lån och annat måste få ökat ansvar och inte låna ut pengar till dem som inte kan betala åter så en tuffare kreditprövning bör till. Men egetansvaret får man inte bortse ifrån, ser man till lyxfällan kan man undra om en del överhuvud taget använder hjärnan när det gäller den egna ekonomin.

---

Tack!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0