Enkät inför valet

Brukskapitalisterna har börjat skicka ut en enkät till alla kandidater som ställer upp i valet till kommunfullmäktige i Avesta kommun. Det har dock varit ett tidskrävande och ansträngande arbete då kandidaterna inte är särskilt tillgängliga för de medborgare som kandidaterna gör anspråk på att få styra över.

Ett minimikrav borde vara att kandidaterna har kontaktuppgifter tillgängliga på partiernas hemsidor. Ännu bättre är att varje kandidat har en egen blogg så att väljarna kan göra informativa val. Vad som kan hända i värsta fall när kandidaterna är anonyma och bara glider på ett bananskal in i kommunfullmäktige har aktualiserats i och med den centerpartist som visat sig tro på judiska konspirationer.

Det är inte för mycket begärt att en person som kandiderar till en politisk församling tydligt beskriver vad de står för, och därför är det inte för mycket begärt att de besvarar frågor i en enkät om hur de ställer sig till olika kommunala frågor.

Jag har försökt hitta e-postadresser till alla som finns registrerade hos valmyndigheten, men det har inte varit ett enkelt jobb. Därför har jag skickat många enkäter via facebook som jag hittat via ledande partisters vänner. Men Facebook gillar inte att det skickas för många länkar under en kort tidsperiod så därför har jag helt enkelt fått skicka direkt till de lokala partiernas officiella e-postadresser och be dem att skicka ut dem till de som är berörda.

Hittills är det Socialdemokraterna som totalt sett har varit mest tillgängliga, men eftersom den generella nivån är så låg så säger det inte så mycket om partiet. Per Wallman kommer att uppdatera om hur tillgängliga de partier som han har i uppgift att skicka till har varit. De som hittills har fått enkäten är Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Moderaterna.

Här nedan följer enkäten som vi inväntar svar på:

Hej!
 

Vi har startat en blogg under namnet Brukskapitalisterna för att bredda debatten inom Avesta kommun angående kommunala frågor samt landstings- och riksdagsfrågor. Vår tanke är att ge avestaborna ett bra beslutsunderlag till valet 2010 genom att ställa frågor till kommun-, landstings- och riksdagskandidater.

Vi hoppas att ni tar er tid att besvara följande frågor som sedan kommer att publiceras på ovannämnda blogg som har adressen http://brukskapitalisterna.blogg.se/.

Tack på förhand!

Med vänlig hälsning
Fredrik Runebert
Per Wallman

 

Vad bör Avesta kommun ha för profil?

Vad är din viktigaste politiska fråga?

Hur ska företagsklimatet bli bättre i Avesta?

Vad anser du om att införa utmaningsrätt inom Avesta kommun?

Hur ser du på privatiseringar och offentliga upphandlingar?

Hur ser du på att privatisera gymnasieskolan och äldreboenden?

Vad är din inställning till friskolor? När kommer du att säga nej till friskoleetableringar?

Hur ser du på att Avesta kommun bedriver verksamheter som konkurrerar med privata företag såsom gym och solarium?

Ska Avesta kommun bedriva djurparker?

Bör kommunalskatten sänkas, höjas eller vara oförändrad? Varför?

Kan Avesta kommun effektivisera sina verksamheter? Hur?

Vad har du för visioner och förbättringsförslag inom den sociala omsorgen?

Fredrik Runebert


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0