Vänsterpartisten Jocke Hall saknar analysförmåga

Joacim Hall är tionde namnet på Vänsterpartiets kommunvallista. Om du som läser det här är vänsterpartist och vill ha en mogen och kompetent person i kommunfullmäktige bör du läsa följande inlägg. Likaså om du är vänsterpartist som gillar irrationellt och barnsligt beteende, för om du gillar sådant så är Jocke Hall mannen för er.

Han har, precis som alla andra kandidater, fått en enkät tillskickad. Jag utgår åtminstone från det eftersom jag har bett partidistriktet i Dalarna att sända ut enkäten till alla som kandiderar till Avesta kommunfullmäktige. Anledningen till att enkäterna inte skickas ut direkt till de berörda är att partiet totalt saknar officiella epostadresser till sina kandidater. Därmed är det Vänsterpartiet som är sämst på tillgänglighet.

I en facebook-diskussion om Rinkebyhändelserna uppvisade Jocke Hall sin rätta sida genom arrogans och en pinsamt låg diskussionsförmåga. Det påminner om de diskussioner man hade i grundskolan då man inte hade utvecklat någon vidare argumnetationsförmåga. Sådana inkompetenta nollor ska inte in i kommunfullmäktige, enligt min mening.

Här följer diskussionen:

På frågan om Rinkebybränderna ursäktas av samhällsproblem skriver Hall:

Definitivt inte - men det finns orsaker som gör att människor beter sig som de gör.
Synd att man tycker det är billigare och effektivare att 'sjukvårda' samhället med hårda nypor istället för att satsa på förebyggande insatser.

Jag ställer frågor:

Så det är samhället som skapar människor och dess moral, Jocke? Det är alltså inte tvärtom?

Hall svarar:

Samhället består av människor som skapar samhället, Fredrik. Det är inte antingen eller utan både och...

Jag ifrågasätter:

Ja, men om människor kan förändra samhället måste de ju vara subjekt. Och om människor är subjekt då måste de ju kunna ta ansvar för sina handlingar och inte skylla på hur samhället påverkar dem. Det går ju inte att både skapa samhället och vara en produkt av samhället.

Jocke Hall har svårt att svara:

Skuldfrågan är nog ganska klar, jag resonerar kring orsaker som leder till att det går snett. Det samhälle som jag lever i påverkar mig, det skapar mig inte - det gjorde mina föräldrar.
Men klura på du Fredrik. Kanske går det, mot förmodan, upp ett ljus även för dig så småning om ...

Jag drar en slutsats av argumentationsförmågan:

Den där arrogansen bevärdigar inget vidare svar.

Hall avslutar:

Det blir lika klargörande oavsett. Arrogansen kommer som svar på fånig, infantil argumentation. Spelad eller utlevd rigid ignorans från någon som passerat 30-strecket är snarast genant.

---

Om vi börjar med motivet. Mitt främsta motiv var inte att övertyga en vänsterpartist att jag har rätt. Mitt främsta motiv var att få reda på hur en vänsterpartist tänker. Men om jag vill förstå hur en socialist tänker får jag väl fråga Göran Greider som för övrigt inte är vänsterpartist men som kan de här frågorna. Tyvärr är han nog för upptagen att besvara mina frågor. Men jag kan ju alltid läsa hans artiklar och böcker. Hall ska man i allafall inte lyssna på, sämre debattör och ideolog får man leta efter.

I sakfrågan reagerar jag på att många debattörer säger en sak i första ledet och motsäger sedan innehållet i första ledet i andra ledet genom ordet men. Det är som när en rasist säger: Jag är inte rasist, men... Allt som står efter ordet men fråntar allt innehåll i första ledet. Vad man är ute efter är att manipulera mottagaren genom att säga två saker. Först att man håller med, sedan att man inte håller med.

I det här fallet handlar det om att många vänsterdebattörer säger att samhällsproblem inte är en ursäkt för ett beteende. Men i nästa andetag påstår de att samhällsproblemen är orsaken till beteendet. Men en orsak och en förklaring ska bara vara en förklaring och inget annat. Det är en beskrivning av vad som gjorde att en människa VALDE att göra på ett visst sätt. Men i vänsteragitationen används orsaksresonemangen som ett argument för att samhället måste förändras för att beteendet i sig ska upphöra. Därmed har man också sagt att det egna ansvaret är samhällets ansvar. Slutsats: Man ursäktar beteendet genom att påtala att samhället orsakar ett beteende. Rent nonsens med andra ord.

Att samhället påverkar människor är en sak. Men att diskutera kring hur orsaker medför att det går snett medför att man inte tror på sentensen att människor är subjekt med eget ansvar. Politikerna måste ju ställa allt till rätta för att människor inte ska göra fel. Vänsterns åtskillnad mellan skuld och orsaker är bara tom retorik.

Avslutningsvis, om min argumentation är infantil borde det vara ganska enkelt att slå hål på resonemangen, i stället går han till personangrepp. Jag kan inget annat än dra slutsatsen att Jocke Hall inte är kompetent nog att tänka i flera nivåer och steg. En kompetens som jag tycker att alla ledare måste besitta för att ens vara värdig att kandidera.

Ni vänsterpartister som läser det här behöver inte hålla med mig i sak, men ni bör verkligen välja någon som kan argumentera för sin sak och inte använda personangrepp så fort argumenten tryter. Se där, hur vi på Brukskapitalisterna även erbjuder er vänsterpartister en god service inför valet.

Själv kommer jag att ignorera den här barnungen som inte är vuxen uppgiften att bli politiker, eller ungdomsledare heller för den delen.

Fredrik Runebert

Uppdatering: Vad är då min lösning? Jo, hårdare tag med fler poliser, högre straff, bättre integration och högre krav på våra medborgare. Eget ansvar ska genomsyra alla nivåer i samhället. Det bästa sättet att lära sig leva i verkligheten är att genomgå den hårda vägen. Poängen är att politiken ska utformas efter de som sköter sig, både bland infödda svenskar och invandrare, inte efter den pöbel som använder våld och förstörelse. De av er som kan tänka i fler steg och som enkelt kan gå från abstrakt nivå till konkret nivå och tillbaka igen borde inte ha svårt att följa min argumentation. Men för att säkerställa att alla förstår min position gör jag en kort sammanfattning av min syn på Rinkebyupploppen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0