Gudrun Schyman visar god ton

Gudrun Schyman har tagit sig tid att svara på vårt mail där vi ber henne att besvara en enkät. Hon gav oss följande svar: 

Hej,

Jag har fått en enkät som du/ni skickat till samtliga (tror jag) kandidater på F!:s riksdagslista. Flera av era frågor rör lokal förhållanden i Avesta så jag utgår från att enkäten besvaras av de som har lokal kännedom. Gäller det allmänna frågor kring vår politik finns allt att läsa på hemsidan, www.feministisktinitiativ.se. För egen del har jag en valsida på www.letsvote.se, också.

Hälsningar

Gudrun Schyman
Klockaregården
S-272 94 Simrishamn
Mobil: 0046703439592
www.schyman.se

---

Det här är acceptabelt. Schyman är en känd person och har troligen ett mycket pressat schema. Då kan man förstå att hon inte besvarar en enkät som kommer att publiceras på en blogg med en lokal målgrupp. Där dessutom två högersnubbar står bakom bloggen i fråga.  Det har vi all förståelse för.

Och eftersom Schyman är så aktiv på nätet och på andra arenor så är det nog ingen större förlust för Avestafeministerna att Schyman inte besvarar vår enkät. Som ni ser länkar hon till en egen valsida där ni kan informera er om hennes kandidatur. Viktigare är det dock att de andra svarar som inte är lika framträdande och kända för allmänheten. Och för vår skull har det ju ingen betydelse, ingen tror väl att vi kommer att rösta på Feministiskt Initiativ, att vi ändå tillsänder dem frågorna är att vi har ett högre mål än att enbart informera oss själva om vilka kandidater vi ska rösta på. Vi vill även hjälpa våra ideologiska motståndare att göra ett informativt val.

Det som glädjer oss extra mycket är att hon inte är arrogant. Hon tar oss på allvar genom att hon skickar ett svar där hon hänvisar till sin valsida och föreslår att det är bättre att någon med lokal anknytning inom partiet besvarar enkäten. Här har de flesta avestapolitiker något att lära. Om man har för avsikt att inte besvara en enkät är det god ton att meddela det. (Schyman har dock misstolkat avsikten med enkäten, det viktigaste är inte att besvara dessa frågor ur ett lokalt perspektiv, utan ge ett underlag för avestaborna och dalaborna att snabbt och enkelt kunna jämföra olika kandidater.)

En annan sak som ni kan ta lärdom av från partiet Feministiskt Initiativ är att publicera kandidaterna på hemsidan, inte bara med namn, utan även med bild och till de flesta kandidaterna e-postadresser och till några av kandidaterna även hemsideadresser.

Fredrik Runebert

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0